Inspiratie & advies

Behangcirkel kopen: welk formaat kan ik het beste kiezen?

Wij verkopen behangcirkels in de maten 60, 80, 100 en 120 centimeter. Wil je een behangcirkel kopen, maar weet je niet welke maat je moet nemen? Lees onze tips en tricks.

Wij geven je advies

Behangcirkel kopen voor boven de bank

Boven de bank is een mooie plek voor een behangcirkel. Maar waar hang je hem nou op? Allereerst is het belangrijk om de ruimte tussen de bank en het plafond op te meten. Hang vervolgens de behangcirkel in het midden van de ruimte tussen het plafond en de bank. Let er op dat je ongeveer 30 centimeter overhoudt rondom de behangcirkel. Hierdoor blijft er boven en onder de behangcirkel nog een mooie ruimte over. Een te grote behangcirkel geeft namelijk een rommelig beeld en maakt het druk. Is je behangcirkel te klein, dan valt die niet op. De breedte is ook belangrijk. Zorg ervoor dat de behangcirkel minimaal twee derde van de breedte van je bank is. Is jouw bank bijvoorbeeld 180 centimeter breed, ga dan voor een behangcirkel van 120 centimeter breed.

Breedte
ook belangrijk

Hal of andere open ruimte

Een hal is vaak een plek waar je iets leuks wilt hebben hangen of staan. Ben jij van plan om een behangcirkel te bestellen voor in je hal of een andere open ruimte, dan is de ideale hoogte 145 centimeter. Deze hoogte bepaal je door te meten vanaf de grond tot het midden van de behangcirkel. Deze hoogte wordt ook wel zichthoogte genoemd. De meeste werken in musea hangen op deze hoogte. Is je behangcirkel te klein, dan voelt je hal iel aan. Is je behangcirkel te groot, dan zal je hal klein aanvoelen. Wil je niet een grote behangcirkel? Dan kun je er ook voor kiezen om meerdere kleine cirkels naast elkaar te hangen. Dit geeft een leuk effect. Houd dan ongeveer 5 tot 15 centimeter tussen de behangcirkels.

Behangcirkel bestellen voor boven je tafel

Wil je je interieur een flinke upgrade geven door een behangcirkel op te hangen bij je tafel? Dan kun je het beste de standaardhoogte van 145 centimeter aanhouden. Ook moet de behangcirkel in verhouding zijn met de grootte van je tafel. Net als bij een bank of bed gebruik je de twee derde regel. Als je ervoor kiest om je behangcirkel aan de kopse kant te hangen, geldt deze regel niet. In dat geval raden we aan om een behangcirkel te nemen die niet breder is dan de tafel.

Bekijk onze behangcirkels

Behangcirkel voor in de slaapkamer

In een slaapkamer is het belangrijk dat je daar tot rust kunt komen. Wil je een rustgevende sfeer in je slaapkamer creëren? Kies dan een behangcirkel die daarbij past. Wij hebben verschillende thema’s waaruit je kunt kiezen. Thema’s waarin je rustgevende behangcirkels vindt zijn Natuur en Landschappen. Vaak heb je boven je bed de meeste ruimte om iets op te hangen. Een grote behangcirkel past daar het beste. Net als bij een bank kun je het beste een behangcirkel nemen die ongeveer twee derde van de breedte van je bed of hoofdeinde te beslaat. De onderkant van de behangcirkel moet tussen 20 en 25 centimeter boven het bed of hoofdeinde hangen.

Behangcirkel kopen voor boven dressoir

In de meeste woonkamers staat een dressoir. Vaak gebruiken mensen die om de tv op te zetten, maar je kunt ook een dressoir hebben omdat je de opbergruimte nodig hebt. In dat geval is het wel leuk om je kast aan te kleden. Je kunt dat doen door er bijvoorbeeld een vaas op te zetten, maar je kunt er ook een wanddecoratie boven hangen. Springt jouw kast er al uit? Neem dan geen grote wanddecoratie. Juist door te kiezen voor een kleinere wanddecoratie laat je de aandacht waar het hoort; bij je kast. Heb je een neutrale kast? Dan is het juist wel mooi om een bijzondere, grote en/of kleurrijke behangcirkel erboven te hangen. Door te kiezen voor een blikvanger trek je de aandacht van de kast af.

Meerdere behangcirkels kopen?

In plaats van een behangcirkel kun je er ook meerdere bij elkaar ophangen. Dit wordt ook wel een collage genoemd. Wil jij een collage maken? Houd dan rekening met de volgende regels. Zorg ervoor dat je ongeveer 15 tot 20 centimeter rondom de collage aanhoud en ongeveer 5 centimeter tussen de verschillende behangcirkels. Zo hangen mooi in balans en ziet jouw collage er het beste uit.

Bekijk onze thema’s

Een behangcirkel met dier of mens

Wij verkopen ook behangcirkels met afbeeldingen van mensen en dieren. Als je een behangcirkel met een mens of dier gaat ophangen, is het belangrijk dat de ogen op ooghoogte hangen. Zo spreekt de afbeelding je echt aan. Behangcirkels met dieren vind je in ons thema Dieren. Behangcirkels met mensen vind je in ons thema Vrouwen. In dat thema vind je allerlei foto’s van vrouwen, vaak op een artistieke en sexy manier afgebeeld.

Wat als je twijfelt tussen twee maten?

Het komt vaak voor dat mensen twijfelen tussen twee maten. Heb jij dat ook? Kies dan de grootste. Waarom? Omdat de behangcirkel in werkelijkheid kleiner oogt in combinatie met je meubels. Ook heb je met een groot formaat behangcirkel echt een blikvanger in huis. Zelf een beter idee hebben van de maat die je in gedachten hebt? Maak van karton een cirkel in de maat die jij graag zou willen hebben. Hierdoor kun je op een afstandje kijken hoe het oogt en zo bepalen wat mooiste staat. Al onze behangcirkels zijn online te bestellen.

Bekijk ons assortiment

×