Inspiratie & advies

Dit zijn de trends en kleuren van 2022

Een goed kleurgebruik is erg belangrijk in het interieur. De kleuren van dit jaar zijn Bright Skies (lichtblauw) en Olive Sprig (grijsgroen).

Zwart blijft populair

Warme kleuren, ronde vormen en vrolijke patronen: de retro trend maakt een comeback! De retro trend kenmerkt zich als erg knus en gezellig. Zwart blijft een populaire kleur om de vaste lijnen in huis te benadrukken, zoals de trap, deuren en kozijnen. De zachte en ronde vormen zijn ook weer helemaal in. Combineer daarom art-deco behang met een mooie behangcirkel met zwart-wit afbeelding. Voor beide kan je bij ons terecht.

Bekijk ons art-deco behang

Nieuw
meer inspiratie

Urban jaren ‘90 & Japandi

De urban jaren ’90 stijl herken je door de koele ruige materialen, zoals beton en staal als behang. En dat in combinatie met felle uitgesproken kleuren en scherpe lijnen. Graffiti, kunst en behang met teksten is behang met strakke meubels wat perfect past in de urban jaren ’90 stijl. Een stijl die we dit jaar blijven zien is Japandi. Deze trend was vorig jaar erg populair. Japandi is een combinatie van Scandinavisch en Japans design. Een kenmerk van deze stijl is het minimalistische karakter. Ons betonlook behang past goed bij deze trend.

Meer betonlook behang

Deze kleuren gaan we meer zien

Een goed kleurgebruik is erg belangrijk in het interieur. De kleuren van dit jaar staan helemaal voor het buitenleven. Het merk Flexa heeft gekozen voor de luchtige, lichtblauwe tint Bright Skies. Met deze mooie blauwe kleur trek je de blauwe lucht door naar binnen op de muren. Een frisse, open kleur die zorgt voor ontspanning. Ook is het een kleur die je goed kan combineren met verschillende tinten. Van zachte pastelkleuren tot felle kleuren. Histor gaat voor een flexibele grijsgroene kleur, Olive Sprig. Deze grijsgroene kleur staat voor groei en de veerkracht van de natuur. Het is een rustige kleur die een ruimte opfleurt en zorgt voor levendigheid.

Bekijk ons natuur behang

Ronde vormen

Een trend die je in 2021 al veel zag en in dit jaar nog steeds voorbij gaat komen, zijn ronde vormen. Op gebied van behang zie je dat terug met behangcirkels. Onze behangcirkels worden gemaakt van Gekkotex. Dit materiaal is zelfklevend. Ook kun je de behangcirkel gemakkelijk eraf halen en op een andere plek weer ophangen. Onze behangcirkels zijn leverbaar in verschillende maten: 60 cm, 80 cm, 100 cm en 120 cm. Wij hebben een uitgebreid assortiment behangcirkels, verdeeld over verschillende collecties.

Bekijk onze behangcirkels

Behang is hip

Behang is helemaal in dit jaar. Ga voor een mooie wandvullende foto of illustratie als eyecatcher van de ruimte. Je mag in 2022 een echt statement maken met behang. Het maximalisme ga je steeds meer zien kies daarom voor een mooie knallende kleur. Ander tof behang voor op de muur van je woonkamer of slaapkamer is botanisch behang. Wat je mooi kan combineren met een groentint of zachtblauw. Daarnaast ga je bloemenbehang weer helemaal terug zien dit jaar. Verschillend bloemetjes behang zoals cottagecore of behang met een groot bloemenpatroon.

Bekijk onze thema’s fotobehang

bekijk onze collectie patroonbehang

Trendy behang

Tegenwoordig zijn er veel verschillende behangsoorten. Daarvan is textiel behang helemaal hip, omdat dit past bij een warm interieur. Dit materiaal verkopen wij ook. Wil je weten welk behang nog meer hip is op dit moment? Bekijk de selectie die wij voor jou gemaakt hebben. Zo kun je inspiratie opdoen.

Bekijk ons aanbod trendy behang

×