Inspiratie & advies

Dé behangtrends van 2023

Wil je weten welke trends in zijn in 2023 op het gebied van behang? Lees ons blog over dit onderwerp.

Textiel behang is populair

De natuur naar binnen halen

Dé interieurtrend van 2023 is de natuur naar binnen halen. Dit zie je terug in de prints die populair zijn bij behang. Bloemetjes behang is in 2023 dé trend. Bloemen behang zorgt voor extra kleur in je interieur. Qua behangmaterialen is textiel behang populair, vanwege de zachte en warme uitstraling. Textiel behang is een ware eyecatcher en geeft je interieur een sfeervolle en luxe twist. Ook blijven ronde vormen in het interieur in. Onze behangcirkels passen daar goed bij.

Bestel een behangcirkel

Groen
straalt rust uit

Allerlei bloemenprint behang

Weelderig bloemetjes behang zorgt voor een fijne en natuurlijke sfeer in huis. Bloemenprint behang is er in allerlei soorten en maten. Groene prints zijn populair, omdat groen een kleur is die warmte en rust uitstraalt. Ook warme tinten als donkergroen met beige en roestbruin of een mix van lichte en warme pasteltinten zijn geliefd. Ander type bloemen behang geeft een retro vibe aan je interieur. Heb je vrij druk bloemenprint behang uitgekozen? Houd dan de rest van je inrichting rustig en minimalistisch. De muur die je behangen hebt, is dan al de eyecatcher in je interieur.

Bestel bloemetjesbehang

Warme uitstraling

Al ons behang en fotobehang is leverbaar als textiel behang? Bij ons kun je uit twee soorten kiezen: textiel behang op rollen (vinyl behang textiel) en naadloos textiel behang, (WalltexPro). Vinyl behang textiel wordt op rollen geleverd en heeft een matte, linnenlook. WalltexPro bestaat uit 100 procent polyester, heeft een pvc-vrije toplaag en wordt bedrukt met inkten op waterbasis. Daarom is het makkelijk te recyclen. De toplaag heeft een textiellook, waardoor het een warme uitstraling heeft en de kleuren goed tot zijn recht komen. Vinyl behang textiel is iets grover qua structuur dan WalltexPro en glanst iets meer. WalltexPro is iets dikker en heeft een grijze backing. Vliesbehang was al populair en dat blijft zo in 2023. Vliesbehang heeft een matte en vlakke structuur. Andere materialen die je bij ons kunt bestellen zijn vinyl behang leerlook (behang op rollen) en Airtex (naadloos behang).

Andere trends voor op je muur

Behalve behang is ook wandbekleding van hout en natuursteen populair. Heb je echter geen zin om je muren te voorzien van echt hout of natuursteen? Dan kun je dat effect ook creëren met behang. Wij hebben allerlei behang met houtlook, marmerlook behang, betonlook behang en ander steen behang. In 2023 zijn er ook een aantal kleuren en interieurstijlen populair. In onze blogs kun je daar meer over lezen.

Bestel behang met hout- of steenlook

Meer trends 2023

Behangcirkels blijven in

Ronde vormen blijven in. Onze behangcirkels passen goed bij deze trend. Het voordeel van onze behangcirkels is dat deze gemaakt zijn van Gekkotex. Dit materiaal is zelfklevend en herpositioneerbaar. Dat houdt in dat je ze ook weer van je muur kunt halen zonder dat je lijmresten hebt en op een andere plek weer kunt opplakken. Zo kun je blijven variëren.

Bestel een behangcirkel

×