Inspiratie & advies

Deze interieurstijlen zijn populair in 2023

Elk jaar zijn er interieurstijlen die op dat moment populair zijn. In dit blog lees je welke woonstijlen in 2023 in zijn en welk behang daarbij past.

Duurzaamheid belangrijker

Natuur naar binnen halen

De natuur naar binnen halen staat in 2023 centraal. Dat zie je in een aantal van de interieurstijlen voor 2023 meer terugkomen dan bij andere stijlen. Toch is het wel hét thema van 2023. Daarom zie je dat bij alle stijlen wel plek is ingeruimd voor planten en bloemen. Interieurtrends die in 2023 populair zijn, zijn Scandinavisch, modern minimalistisch, maritiem, bohemian en art deco. Ook zie je dat duurzaamheid steeds belangrijker wordt gevonden bij de aankoop van interieurartikelen. Daarnaast krijgt de thuiswerkplek meer aandacht. In dit blog lees je meer over wat deze trends inhouden.

Kleuren
zijn ingetogen

Harmonie en rust

De Scandinavische stijl is al een aantal jaar populair en dat blijft zo in 2023. Dat is niet zo gek, want de stijl is licht, luchtig en tijdloos. Bij deze woonstijl is het belangrijk dat het interieur harmonie en rust uitstraalt. Dat zie je onder andere terug in de kleuren. Ingetogen tinten als beige en wit zijn bij deze stijl populair. Als je toch iets meer kleur wilt toevoegen, kun je zachte groentinten en lila toevoegen. Dit zijn kleuren die in 2023 populair zijn. Belangrijk is dat het zachte, frisse tinten zijn. Andere kenmerken van de Scandinavische stijl zijn de natuurlijke producten. Hout zie je dan ook veel. Net als zachte texturen.

Scandinavisch behang

Switchen tussen werk en privé

De modern minimalistische stijl staat voor strakke en organische vormen, sobere materialen, ingetogen kleuren, comfort en functionaliteit. Het interieur moet zo min mogelijk prikkels geven. Deze woonstijl past daarom goed bij mensen die thuis gemakkelijk willen kunnen switchen tussen werk en privé. Een kleur die je bij deze trend veel ziet is beige, vaak gecombineerd met grijs, bruin of groenbruin. Voor meubels worden vaak stoffen als velvet en bouclé gebruikt. Wat bij deze interieurstijl ook erg belangrijk is, is de kwaliteit van de producten. Beter een paar goede kwaliteitsproducten dan veel spullen. Omdat de Scandinavische en de minimalistisch moderne stijl vrij dichtbij elkaar zitten qua stijl, zie je in 2023 ook een combinatie van beide stijlen.

Modern minimalistisch behang

Vakantiegevoel in huis

Kleuren die je bij de maritieme stijl ziet zijn blauw, turkoois en wit. Door te variëren met allerlei blauw- en turkooistinten wordt het niet saai. Andere elementen die je bij deze woonstijl ziet zijn natuurlijke materialen, zoals verweerde houten elementen, schelpen en frisgroene planten. Bij deze stijl is het belangrijk dat het interieur je doet denken aan de zee en het strand, zodat je ook thuis dat vakantiegevoel kunt ervaren. Vandaar dat je ook heel goed je muren kunt bekleden met panelen met mosselen of schelpen. Gaat je dat toch iets te ver? Je kunt ook behang kiezen met dat soort prints. Dit is wat gemakkelijker aan te brengen en als je na een tijdje weer wat anders wilt, kun je het ook gemakkelijk vervangen.

Maritiem behang

Artistiek en exotisch

De bohemian stijl, ook wel boho genoemd, is een artistieke woonstijl met een knipoog. Deze stijl wordt ook wel omgeschreven als Ibiza in de jaren ’80. Bij de bohemian stijl kan een mix van kleuren. Je kunt gaan voor kleurrijke tinten als warm oranje en okergeel of natuurtinten zoals olijfgroen en verschillende zachtroze kleuren. Bij de deze stijl passen ook natuurlijke elementen als schelpen, veren, onbewerkt hout, kokosnoten en planten. Daarnaast passen franjes, plaids met patchworkmotieven en woonaccessoires uit exotische oorden ook goed in een boho interieur. Met de muren kun je van alles doen. Je kunt gaan voor dierenprints, behang van boomschors, fineer of wandpanelen.

Bohemian behang

Art deco: glitter en glamour

Een stijl die erg afwijkt van bovenstaande interieurstijlen is art deco. Deze excentrieke woonstijl uit de jaren ’20 staat echt voor een statement maken met je interieur. Qua kleuren zie je dat zwart en wit gecombineerd worden met een of meer opvallende kleuren, zoals dieppaars, pauwblauw, okergeel en donkergroen. Andere kenmerken van deze stijl zijn luxe, glitter en glamour. Dit zie je bijvoorbeeld terug in de afwerking, waar je veel goudtinten, weelderige printjes, spiegels, ornamenten en gelaagde verlichting ziet. Ook bij de materiaalkeuze zie je deze overdaad. Zo worden er luxueuze en glanzende stoffen gebruikt en chique materialen als marmer, gelakt hout, messing en kristalglas.

Geometrische patronen op de muur

Een ander kenmerk van de art deco stijl zijn de geometrische patronen. Deze zie je veel terug op de muur door middel van art deco behang. Omdat de art deco stijl al erg uitbundig is, kun je het beste van een muur in de ruimte een accentmuur maken door deze te behangen en de andere muren wat neutraler te houden. Ook kunst mag bij art deco niet ontbreken. Je kunt gaan voor een groot wandvullend exemplaar of meerdere art deco posters. Vind je deze stijl toch iets te uitbundig? Dan kun je je interieur ook een art deco touch geven door art deco-accessoires te combineren met een rustigere basis.

Art deco behang

Duurzaam design

Steeds meer mensen gaan voor duurzaamheid, kwaliteit, gerecyclede materialen en natuurlijke producten vanwege de natuur en het milieu. Ook vinden veel mensen het belangrijk dat spullen lokaal en met zorg worden gemaakt in plaats van massaproductie. Ons behang past bij deze trend. Al ons behang wordt in Nederland voor jou op maat gemaakt. Wij hebben dus geen voorraden op de plank liggen. Ook wordt ons behang gemaakt van kwalitatief goede materialen, die een luxe uitstraling hebben. Daarnaast gebruiken we zoveel mogelijk inkten op waterbasis en papier en hout dat het FSC-keurmerk heeft. Ook zijn de meeste van onze materialen pvc-vrij en recyclebaar. Meer weten over andere trends op het gebied van behang in 2023? Lees ons blog over interieurtrends 2023 of ons blog over kleuren 2023.

Lees meer over de trends van 2023

×