Inspiratie & advies

Dit zijn de trendkleuren van 2023

Meer natuur in huis is een interieurtrend die je overal in terug ziet in 2023, ook in de kleuren voor het nieuwe jaar. Lees meer over de kleurtrends en welk behang daarbij past.

Inspiratie uit de natuur

Natuurlijke geeltint

Elk jaar worden er nieuwe verftinten op de markt gebracht, die leidend zijn voor dat jaar. De kleuren van 2023 zijn geïnspireerd op de natuur, zoals bossen, heide, strand en zee. Verfmerk Flexa komt voor 2023 met de kleur Wild Wonder. Dit is een natuurlijke geeltint die de woonkamer verbindt met de natuur. Wild Wonder is te combineren met verschillende kleurpaletten van het merk. De kleur past goed bij zowel warm groen, zacht lila en diverse bruintinten. Wil je een wat meer gewaagde combinatie? Combineer Wild Wonder dan met roze en oranje. In de kinderkamer kun je deze kleur goed combineren met zachtblauw voor een leuk effect. Wij hebben behang uitgezocht dat past bij de kleur Wild Wonder. Wil je een muur behangen en een naastgelegen muur sauzen of kozijnen en plinten schilderen? Dan kun je het beste eerst het behang bestellen en als je dat binnen hebt de juiste verftint uitzoeken.

Behang Wild Wonder

Kleur
lijkt op edelsteen

Maak een statement

Het verfmerk Histor heeft Vining Ivy uitgeroepen als kleur van 2023. Een blauwgroene kleur die lijkt op een edelsteen. Met deze kleur geef je echt een statement in je interieur. De kleur combineert goed met diepe houttinten, gebroken wit, crème en beige. Wil je een meer luxe uitstraling? Voeg dan gouden accenten en helderwitte accessoires toe. In een kleine ruimte kun je deze kleur het beste combineren met neutrale kleuren. Wil je meer een glamourachtige retrostijl? Combineer Vining Ivy dan met felle, heldere pasteltinten en sterke neutrale kleuren. Doordat je Vining Ivy met allerlei kleuren kunt combineren past het bij allerlei woonstijlen. Wij hebben behang uitgekozen waarin deze blauwgroene kleur terugkomt.

Behang Vining Ivy

Grijsgroene beplanting kust

Bouwmarkt Karwei heeft voor 2023 de kleur Nordic Green uitgeroepen als kleur van het jaar. Dit is een frisse grijsgroente tint. Het is een kleur die je in Scandinavië veel terug ziet in de natuur en de huizen. Nordic Green doet aan de zee en de grijsgroene beplanting langs de kust denken en is een kleur die rust uitstraalt. Nordic Green kun je combineren met zowel koele kleuren (wit en verschillende grijstinten) als warme kleuren (bruintinten). Zoek je behang dat bij een grijsgroene tint past? Bekijk ons assortiment.

Behang Nordic Green

Ruimte visueel groter maken

Lavendel straalt positiviteit, rust en stabiliteit uit. Drie dingen waar we erg naar verlangen. Ook is lavendel een unieke en originele kleur die een frisse uitstraling heeft. Met lavendel kun je een ruimte visueel groter laten lijken. Lavendel kan goed gecombineerd worden met allerlei andere tinten. Zo past het bij warme tinten als okergeel, terra en andere aardetinten, maar kan het ook bij koele kleuren als grijs en wit. Wil je meer een statement maken? Combineer lavendel dan met felle kleuren als geel, kobaltblauw of fuchsia.

Behang met lavendel

Groen en paars passen goed bij elkaar

Een kleurenmix die je in 2023 veel gaat zien is de combinatie van allerlei groentinten met verschillende paarstinten. Ondanks dat deze kleuren sterk met elkaar contrasteren, passen ze ook goed bij elkaar. Het is een kleurencombinatie die veel in de natuur voorkomt, vandaar dat deze combinatie rustig en kalm aanvoelt. De kleuren groen en paars passen in allerlei woontrends. Zo kun je in een Scandinavisch interieur zachte groentinten en lila gebruiken en in een stoerder interieur donkergroen met auberginepaars. Zoek je behang met een van deze kleuren of met deze kleurencombinatie? Bekijk dan ons aanbod.

Behang paars en groen

Andere kleurentrends

In 2023 zijn er vijf interieurtrends die domineren: maritiem, minimalistisch modern, Scandinavisch bohemian, maritiem en art deco. In de maritieme woonstijl zie je veel verschillende blauw- en turkooistinten gecombineerd met wit. In de minimalistisch moderne stijl en de Scandinavische stijl zie je ingetogen kleuren als beige en wit. Bij de bohemian stijl kunnen zowel kleurrijke combinaties als natuurlijke kleuren. Houd je er van om een statement te maken met je interieur? Combineer dan felle kleuren als geel, kobaltblauw en fuchsia met elkaar. Wil je nog een stapje verder? Ga dan voor de art deco stijl. Bij die interieurstijl worden neutrale tinten als zwart en wit gecombineerd met een opvallende kleur zoals okergeel, donkergroen, dieppaars of pauwblauw. Meer weten? Lees ons blog over de interieurstijlen van 2023. Ook is bloemetjesbehang helemaal hip in 2023. Daarover lees je meer in ons blog over de behangtrends in 2023.

Lees onze blogs

Kleuren combineren

Leuk al die kleurentrends, maar hoe pas je dat nu toe in je huis? Je kunt gaan voor ton sur ton. Ton sur ton houdt in dat je van een basiskleur meerdere tinten in je gehele interieur terug laat komen. Zo krijg je een mooie combinatie, maar creëer je ook rust. Gebruik daarnaast verschillende materialen voor de muren, de vloer, meubels en accessoires voor extra effect. Ook zie je dat de kleuren van de muren worden doorgetrokken naar het plafond in plaats van standaard wit. Een andere methode om kleuren te combineren is met het 60-30-10 principe. De hoofdkleur pas je voor 60 procent toe in een ruimte, de nuancekleur voor 30 procent en de accentkleur voor 10 procent. Deze accentkleur kun je bijvoorbeeld terug laten komen in de accessoires. Zo krijg je een mooi evenwicht. Je kunt kiezen voor kleuren uit dezelfde kleurfamilie net als bij ton sur ton of juist voor contrasterende kleuren. Zo kun je kozijnen bijvoorbeeld een bijzonder kleuraccent geven of een tint donkerder dan de wand. Meer weten? Lees ons blog over kleuren combineren.

Blog kleuren combineren

×